Üdvözöljük Önt
a Török Gépipari Kft. oldalán!

Hírek

Kollégáink ajándéka a cégalapítónknak

2018. október 13.

Kollégáink a cég 40. éves jubileumi ünnepségén meglepték a cégalapítót, Török Józsefet egy saját készítésű emléktáblával!

A fotó az induláskor, 1978-ban készült Róla.
Egy kis kulisszatitok:
A fotót először vektorizálták, majd eltávolították a felesleges vonalakat. Ezt követően Solid Edge segítségével beolvasták a kontúrokat, melyekből 3D-s testet készítettek. A maráshoz a szerszámpályákat EdgeCam-mel hozták létre. Az alu alapanyag választás - AlMgSi1 -is fontos volt, a fekete eloxálás minősége végett. Első műveletben a táblát körbe marták és kifúrták, majd szálcsiszolták. Ezután kapta meg a fekete színű felületkezelést az eloxáló részlegünkben, majd újra a forgácsoló részleg vette kezelésbe. Ekkor jött a majd 8 órás CAM marás, hiszen a bonyolult alakzat alapján fokozatosan kellett eltávolítani a felesleges anyagokat 5mm mélységig. Végül már csak az 1mm-es maró dolgozott, hiszen csak az fért be a legkisebb helyekre, pl. az ékezet alá..

Méltó emléke lett az alapítónk munkásságának!
bővebben

Áramszünet

2018. október 09.
Tisztelt Partnereink!

Értesítjük Önöket, hogy az EON karbantartása miatt 2018.10.09-én áramszünet lesz, így ezen a napon szünetel a termelés.

Megértésüket köszönjük!


Pályaorientáció - Üzlemlátogatás

2018. szeptember 27.

Üzemlátogatás - II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola Győrújbarát

Látogatást tettek nálunk ma a győrújbaráti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 6. osztályos tanulói, a tanterv pályaorientációs célkitűzéseivel összhangban.

A pályaorientáció célja, hogy segítse a tanulók további iskola- és pályaválasztását. Az üzemlátogatással betekintést nyertek a két üzletágunk tevékenységébe, a forgácsolásba és az alumínium felületkezelésbe, közelebb kerülhettek a munka világához. A csoportban közel egyenlő arányban voltak fiúk és lányok is. Sokukban már kialakult kép van, hogy mik szeretnének lenni. A kis hölgyek közül volt aki a lakberendező vagy fotós szakmát választaná, de volt olyan, aki gépészmérnökként tudná magát elképzelni. Nyilván a fiúknál is népszerű a mérnöki pozíció, de olyan is volt, aki követné a családi hagyományokat, és autószerelő lenne a legszívesebben. Kollégáink készségesen válaszoltak a feltett kérdéseikre.

Mi útravalóul azt adtuk, hogy bármilyen szakmát is választanak, érezzék jól magukat és szeressék azt, amit csinálni fognak!
bővebben


Euroskills Hungary 2018

2018. szeptember 25.
Holnap 9.00 órakor kezdetét veszi Budapesten a Hungexpo területén az Euroskills, vagyis a fiatal szakemberek Európa-bajnoksága! De ma még az ünneplésé a főszerep, a nyitóünnepségen felvonult az összes nemzet legjobb versenyzője. Lássuk, hogy vonultak be a magyarok!


Anyag és szerszámgazdálkodási munkatárs állás

2018. szeptember 18.

A Török Gépipari Kft. győrújbaráti üzemébe ANYAG és SZERSZÁMGAZDÁLKODÁSI munkatársat keres, hosszú távra.

Bővebben

HGC Akadémia Technológia Modul Ipar 4.0 érettség felmérése

2018. július 20.


Munkára fel!

A HGC Akdémia Technológia Modul Ipar4.0 érettség felmérése és on-the-job mentoráció ezúttal a Győrújbaráti székhelyű Török Gépipari Kft- nél zajlott.


bővebben

Mérnök üzletkötő állás

2018. június 14.

A Török Gépipari Kft. győrújbaráti telephelyére MÉRNÖK ÜZLETKÖTŐ munkatársat keres, hosszú távra.

bővebben

Felújított gépek segítik a képzést

2018. május 22.

Teljesen felújított esztergagépeken gyakorolják a szakmát a Jedlik Iskola diákjai. A gyakorlati képzésben fontos tanműhely gépparkjának modernizálását két vállalkozás segítette, munkával és szerszámokkal támogatták a több milliós fejlesztést. A Jedlik, a győri duális képzés egyik fellegvára, ezért is fontos, hogy a fiatalok jó körülmények között tanulhassanak. A műszaki szakképzési centrum évről évre egyre, több pénzt fordít intézményeire, de jól jönnek a különböző cégek felajánlásai is. [Győrplusz TV]


Megújultak a Jedlik-iskola tanműhelyének gépei

2018. május 17.
A győri Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium tanműhelyének gépparkja hatvan éve szolgálja a szakképzést, a felújítás elkerülhetetlen volt, amelyhez jelentős támogatást nyújtott a Borsodi Műhely Kft és a Török Gépipari Kft. 

bővebben


Megyei Szakma Sztárok

2018. május 17.

[Forrás: GYMSKIK]

Megyei Szakma Sztárokat köszöntöttünk ma, Győrben, a Kereskedelmi és Iparkamarában. A XI. alkalommal szervezett országos szakmaversenyen megyénk minden idők legnagyobb sikerét hozta. Már az elődöntőbe 50 százalékkal többen jelentkeztek a tavalyinál. 20 tanuló jutott be az országos döntőbe, mindannyian kiválóan teljesítettek. Elismerés illeti az elméleti és gyakorlati felkészítőiket és az intézmény fenntartókat is.

Büszkék vagyunk rá, hogy tanulónk, Nagy Sándor bejutott a döntőbe és a 6. helyet szerezte meg Gépi Forgácsoló kategóriában, melyhez ezúton is gratulálunk!
bővebben