Üdvözöljük Önt
a Török Gépipari Kft. oldalán!

Hírek

ISO 9001 - ISO14001 integrált minőségirányítási és környezetirányítási rendszer

2014. december 08.

Integrált minőségirányítási és környezetközpontú irányítási rendszert vezettünk be és alkalmazunk, mely megfelel az MSZ EN ISO 9001:2009 és az MSZ EN ISO 14001:2005 szabvány követelményeinek.

bővebben

SZEngine RollOut - EVO 3-as motor bemutató show, 2014.12.04.

2014. december 05.
Köszönjük az elismerést!

bővebben

Céglátogatás a Török Gépipari Kft-nél a hagyományok jegyében

2014. november 18.
2014.11.17
Szakmai rendezvény, melyen az Iparos kör és az Ipartörténeti Alapítvány tagjai, valamint a meghívottak vettek részt.

bővebben

Őszi üzemlátogatás vol. 3.

2014. november 17.
A mai napon az Öveges József Általános Iskola pályaválasztás előtt álló, nyolcadikos diákjai látogattak el hozzánk, ezzel lezárult az őszi üzemlátogatási sorozat.
Reményeink szerint ismét sok fiatal érdeklődését keltettük fel a szakma iránt, bízunk benne, hogy sokan fogják megjelölni a győri Jedlik és Lukács iskolát, ezzel is elősegítve, hogy egyre kevésbé legyen hiányszakma a forgácsoló... :)
Köszönjük a Munkaügyi Központnak és Czetti Alexandrának, hogy megszervezték az üzemlátogatásokat, valamint az Általános Iskoláknak, hogy elhozták a diákokat, végül, de nem utolsó sorban a Diákoknak, hogy nagy érdeklődést és figyelmet tanúsítottak!
Török Gépipari Kft.

bővebben

Sikeres szakképzési pályázat - Feeler FTC-20L CNC eszterga

2014. november 14.
Sikeres szakképzési pályázat - Feeler FTC-20L CNC eszterga beszerzése

A másik sikeresen lezárult pályázatunk a "Nemzeti Foglalkoztatási Alap képzési alaprész 2013. évi decentralizált beruházási keretének felhasználására, a szakképzés tárgyi feltételeinek fejlesztésére irányuló beruházás támogatása", mely segítségével egy Feeler FTC-20L típusú ferdeágyas CNC esztergagépet vásároltunk meg a szakmunkás tanulóink oktatásához.
Ősztől összesen 6 új fiatal munkatárssal gyarapodott a cégünk, ebből négyen végeztek frissen az iskolában és kezdték meg nálunk a betanulást.
Őket CNC esztergák, CNC megmunkáló központok ill. CNC huzal-szikraforgácsoló gép kezelésére/programozására tanítjuk be első sorban.
Külön szakember végzi a fiatalok tanítását és felügyeletét, az első három hónap leteltével már önállóan képesek egyszerűbb programok megírására és az alkatrészek legyártására, ez úton is gratulálunk nekik!

bővebben

Lakossági méretű szélgenerátor-család

2014. november 14.

Az utóbbi időben két pályázatot is sikerrel zártunk.

Az egyik a GOP-1.3.1-11/C - Innovációs eredmények hasznosításának támogatására kiírt pályázat, ahol egy lakossági méretű szélgenerátor-család kifejlesztésére nyújtottunk be projektet.

Az elnyert tenderben egy vertikális tengelyű, több lapátos szélgenerátort fejlesztettünk ki, kifejezetten családi házak, kisebb telephelyek energia ellátására. Jelenleg még folyik az első, 1:1-es méretű prototípus legyártása.
bővebben

Fogazás

2014. október 20.
Szerelt csigakerekek

bővebben

Nem szabványos modulú csigakerék gyártása

2014. október 20.

Őszi üzemlátogatás 2. - Kovács Margit és Kölcsey iskolákból

2014. október 14.
A mai napon folytatódott cégünknél az őszi üzemlátogatási sorozat, ezúttal a győri Kovács Margit és a Kölcsey iskolákból jöttek a diákok. Hasonlóan nagy volt az érdeklődés a szakma iránt, és a Dörmiért is nagy volt a küzdelem! :)

bővebben

Őszi üzemlátogatás

2014. október 13.
Idén is meglátogatott bennünket két, pályaválasztás előtt álló nyolcadikos osztály is a győrújbaráti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolából. A fiúk-lányok érdeklődve hallgatták meg a cégről tartott ismertetőnket, majd élesben is megnézhették, hogyan történik Nálunk az alkatrész-gyártás, milyen utat jár be egy nyersanyag, amíg beépíthető termékké válik. Képek kaptak a forgácsolási eljárásokról a hagyományos technológiáktól kezdve a legmodernebb CAD-CAM technológiákig, a minőségbiztosításról, ill. a nem forgácsleválasztásos (pl. huzal-szikraforgácsolás) eljárásokig bezárólag. Érdemes volt figyelniük, hiszen a végén tartottunk egy kvízjátékot is, aki helyesen válaszolt a feltett kérdésekre, finom Dörmi-vel jutalmaztuk. Persze azért a végén mindenki kapott... :)
Megmutattuk a fiataloknak az épülő új üzemcsarnokunkat is, ahol egy felületkezelő sor telepítése zajlik, melynek várható indítása ez év vége.
Összességében, egy nagyon jó hangulatú napon vagyunk túl, remélhetőleg sikerült több fiatalban is kedvet ébreszteni a szakma iránt.
Ja és a csocsózás sem maradt el.. :)

bővebben