Welcome to Török Engineering Ltd
webpage!

Stiri

Photos from Török Gépipari Kft's post

2018. október 17.
A Török Gépipari Kft. fennállásának 40. évfordulóját ünnepelte.

Múlt hét végén ünnepelte a Török Gépipari Kft. alapításának 40. évfordulóját, amely Török József 1978-ban indított egyszemélyes vállalkozásából nőtte ki magát.

Az ünnepséget Pintér-Péntek Imre, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke nyitotta meg. A személyes hangvételű beszédében visszanyúlt a régi kisiparos időkig, felelevenítette a május elsejei majálisok és a vándortáborok hangulatát, ahol a vendégek közül még gyerekként többen is részt vettek anno.
Köszöntőjében a családi vállalkozások nemzetgazdaságban betöltött szerepéről, illetve arról is beszélt, hogy miben tud segíteni a kamara a vállalkozásoknak, majd átnyújtotta a Kamara elismerő oklevelét.
Szalóki Géza, Győrújbarát polgármesterének kapcsolata a családdal szintén több évtizedes múltra tekint vissza. Köszöntőjében beszélt a múltról, mikor még a Szalóki-házaspár által alapított, nemzetközi szinten is elismert Csobolyó néptáncegyüttes első fellépő viseletei készültek Török Józsefné varrodájában. Beszélt a jelenről, a Baráti Hagyományőrző Egyesületről, melynek Török József az egyik alapító tagja. Végül a jövő is szóba került, hiszen hamarosan indul az Önkormányzat és ifj. Török József, a Tatanka Racing Team elnökhelyettesének közös projektje, egy kerékpáros park építése a településen.
A köszöntők sorát Dr. Lakatos István a Kamara Kézműipari Szakosztályának elnöke folytatta. Érdekes adatokat hallottunk Tőle többek között arról, hogy a világ össztermelésének 3/4-ét a családi vállalkozások termelik ki, ill. a tudásalapú társadalom kihívásairól, az új szakmai ismeretek folyamatos elsajátításának szükségéről. Ma, az Ipar 4.0 korában szinte minden iparágban informatikai ismeretekre van szüksége a vállalkozásoknak, aki erre nem készül fel időben, hamar lemaradhat.
A köszöntők sorát Horváth Szabolcs, a Professio Klaszter vezetője zárta. Elmondható, hogy a klaszter a régió egyik zászlóshajója a szakember-utánpótlás terén. Szabolcs méltatta a Kft. erőfeszítéseit a pályaorientáció, a duális szakképzés, az egyetemi FSH csapatok támogatása, összességében a forgácsoló szakma presztízsének növelése terén. Végül egy, a győri kézművesek által, tűzzománc technikával készített kézműves plakettet adott át a vezetőknek.

A program a családi vállalkozás tagjainak beszédével folytatódott.
A cég alapítója néhány mondatban az indíttatásáról beszélt, majd köszönetét fejezte ki a szüleinek, családtagjainak - kiemelve a felesége jelentőségét -, a barátainak, ill. a munkatársainak, partnereinek egyaránt.
Ifj. Török József, a vállalkozás jelenlegi vezetője szintén a köszönetét fejezte ki a barátok, családtagok felé.
Török Henrietta a nő, az anya - Török Józsefné – szerepét méltatta, aki mindig ott volt a nehéz időkben is és összetartotta a családot.
Ezt követően a megszólított is színpadra állt, aki a barátoknak intézte szavait. Most, hogy Ők, az alapítók már nem vesznek aktívan részt a cég mindennapjaiban, több idejük lesz Velük kikapcsolódni! :)

A vállalkozás díjazta a leghűségesebb kollégáit, Nagy Ervin 15 éves munkaviszony után, Blanár Sándor pedig 10 éves munkaviszony után, elismerő oklevelet vett át.

A program ünnepélyes része ezzel véget is ért, következtek az est sztárvendégei. Először a Grácia Hegedű Trió lépett fel, virtuóz előadása nagy sikert aratott. Nemkülönben Gájer Bálint, aki 2013-ban a dobogó másik fokán végzett a "The Voice" tehetségkutató magyarországi szériájának döntőjében.

A finom falatokról a Baráti Sarokház Étterem, az est további jó hangulatáról a Hello Kids együttes gondoskodott.

bővebben

Photos from Török Gépipari Kft's post

2018. október 13.
Kollégáink a cég 40. éves jubileumi ünnepségén meglepték a cégalapítót, Török Józsefet egy saját készítésű emléktáblával!
A fotó az induláskor, 1978-ban készült Róla.
Egy kis kulisszatitok: A fotót először vektorizálták, majd eltávolították a felesleges vonalakat. Ezt követően Solid Edge segítségével beolvasták a kontúrokat, melyekből 3D-s testet készítettek. A maráshoz a szerszámpályákat EdgeCam-mel hozták létre.
Az alu alapanyag választás - AlMgSi1 -is fontos volt, a fekete eloxálás minősége végett.
Első műveletben a táblát körbe marták és kifúrták, majd szálcsiszolták. Ezután kapta meg a fekete színű felületkezelést az eloxáló részlegünkben, majd újra a forgácsoló részleg vette kezelésbe. Ekkor jött a majd 8 órás CAM marás, hiszen a bonyolult alakzat alapján fokozatosan kellett eltávolítani a felesleges anyagokat 5mm mélységig. Végül már csak az 1mm-es maró dolgozott, hiszen csak az fért be a legkisebb helyekre, pl. az ékezet alá..
Méltó emléke lett az alapítónk munkásságának!

bővebben

2018. október 09.

Photos from Török Gépipari Kft's post

2018. szeptember 27.
Üzemlátogatás - II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola Győrújbarát

Látogatást tettek nálunk ma a győrújbaráti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 6. osztályos tanulói, a tanterv pályaorientációs célkitűzéseivel összhangban.

A pályaorientáció célja, hogy segítse a tanulók további iskola- és pályaválasztását. Az üzemlátogatással betekintést nyertek a két üzletágunk tevékenységébe, a forgácsolásba és az alumínium felületkezelésbe, közelebb kerülhettek a munka világához.
A csoportban közel egyenlő arányban voltak fiúk és lányok is. Sokukban már kialakult kép van, hogy mik szeretnének lenni. A kis hölgyek közül volt aki a lakberendező vagy fotós szakmát választaná, de volt olyan, aki gépészmérnökként tudná magát elképzelni. Nyilván a fiúknál is népszerű a mérnöki pozíció, de olyan is volt, aki követné a családi hagyományokat, és autószerelő lenne a legszívesebben.
Kollégáink készségesen válaszoltak a feltett kérdéseikre.

Mi útravalóul azt adtuk, hogy bármilyen szakmát is választanak, érezzék jól magukat és szeressék azt, amit csinálni fognak!

bővebben

2018. szeptember 25.
Holnap 9.00 órakor kezdetét veszi Budapesten a Hungexpo területén az Euroskills, vagyis a fiatal szakemberek Európa-bajnoksága!
De ma még az ünneplésé a főszerep, a nyitóünnepségen felvonult az összes nemzet legjobb versenyzője.

Lássuk, hogy vonultak be a magyarok!

bővebben

2018. szeptember 18.
A Török Gépipari Kft. győrújbaráti üzemébe ANYAG és SZERSZÁMGAZDÁLKODÁSI munkatársat keres, hosszú távra.
Bővebben: http://www.cooperation.hu/content/?mid=85

bővebben

Kornél

2018. július 20.

2018. június 14.
A Török Gépipari Kft. győrújbaráti telephelyére MÉRNÖK ÜZLETKÖTŐ munkatársat keres, hosszú távra.
Részletek:
http://www.cooperation.hu/content/?mid=84

bővebben

Felújított gépek segítik a képzést

2018. május 22.
Felújított gépek segítik a képzést a győri Jedlik-ben

https://m.youtube.com/watch?v=r_AlmigQZRg

bővebben

Megújultak a Jedlik-iskola tanműhelyének gépei - FOTÓK! - Győr Plusz

2018. május 17.
A győri Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium tanműhelyének gépparkja hatvan éve szolgálja a szakképzést, a felújítás elkerülhetetlen volt, amelyhez jelentős támogatást nyújtott a Borsodi Műhely Kft és a Török Gépipari Kft.

http://gyorplusz.hu/cikk/megujultak_a_jedlik_iskola_tanmuhelyenek_gepei_fotok.html

bővebben